Get your health question answered instantly from our pool of 18000+ doctors from over 80 specialties
195 Doctors Online

By proceeding, I accept the Terms and Conditions

Dr. Andrew Rynne
MD
Dr. Andrew Rynne

Family Physician

Exp 50 years

HCM Blog Instant Access to Doctors
HCM BlogQuestions Answered
HCM Blog Satisfaction

Because of Wife s Pregnancy , had sex after an

Answered by
Dr.
Dr. Ashok Kumar

Psychiatrist

Practicing since :2000

Answered : 3119 Questions

default
Posted on Sat, 2 Mar 2019 in Sexual Health
Question: Because of Wife's Pregnancy, had sex after an year approx. I wasn't able to maintain erection for long and thus started but never completed. Any medicine you can suggest. No medical history.
doctor
Answered by Dr. Ashok Kumar 8 hours later
Brief Answer:
Consultation

Detailed Answer:
Hello,
Thanks for using Healthcaremagic.

I read your query and understand your concerns.

To know what could be the cause for problem I am posting following questions. Please answer them with possible details.

1. How long you are facing problem with erections?

2.Have you ever noticed same problem in past?

3. What were the thoughts while having sex with wife after an year?

4. How long a typical sex session lasts for you?

5. What are the factors that increase the problem according to you ?

6. Factors that relieve the problem- thoughts, situations, place etc, if any.

7. Your partner details- Is she very critical, demands sex more than what can you think, does she feel superior to you or bothers you in some other regards?

8. Effect on your relationship so far due to problem

9. Details of medical illness like duration, any complications, treatment received till date.

10. Medications you are receiving currently, if any including ayurvedic homeopathic or any other.

11. Medication you received in past and their effect?

12. Do you have any psychiatric illness (like anxiety, depression, fear)?

13. Investigations done till date and reports of most latest investigations- serum testosterone, TSH, T3, T4 and any other?


I must assure you that once we identify cause it will be easy to correct it.
I look forward to see more details.

Thanks and regards
Above answer was peer-reviewed by : Dr. Yogesh D
doctor
default
Follow up: Dr. Ashok Kumar 1 hour later
Hi XXXXXXX

Below are answers to the best of my knowledge

1. How long you are facing problem with erections?
Answer: Just found out 2-3 days ago

2.Have you ever noticed same problem in past?
Answer: No

3. What were the thoughts while having sex with wife after an year?
Answer: Nothing specific. Was excited

4. How long a typical sex session lasts for you?
Answer:
Earlier 6-10 minutes
Now: After around 1-1.5 minutes, lost erection

5. What are the factors that increase the problem according to you ?
Answer: Not going to gym, stress may be

6. Factors that relieve the problem- thoughts, situations, place etc, if any.
Answer: Nothing specific

7. Your partner details- Is she very critical, demands sex more than what can you think, does she feel superior to you or bothers you in some other regards?
Answer: No

8. Effect on your relationship so far due to problem
Answer: Nothing yet

9. Details of medical illness like duration, any complications, treatment received till date.
Answer: Not Applicable

10. Medications you are receiving currently, if any including ayurvedic homeopathic or any other.
Answer: Nothing

11. Medication you received in past and their effect?
Answer: Nothing

12. Do you have any psychiatric illness (like anxiety, depression, fear)?
Answer: Nothing

13. Investigations done till date and reports of most latest investigations- serum testosterone, TSH, T3, T4 and any other?
Answer: Nothing as just found out
doctor
Answered by Dr. Ashok Kumar 4 hours later
Brief Answer:
Follow up

Detailed Answer:
Hello,
Thanks for reverting back to me with details.

I am glad to know that the problem is very recent and most likely amenable to treatment.

To make it clearer I am posting a few more questions. Please let me know about this:

1. Do you get early morning erections?

2. If yes how strong/weak they are in comparison to past one year? What is the frequency in a typical week?

3. In case no, how long there is the absence of early morning erections?

I look forward to your answers.
Thanks again.


Above answer was peer-reviewed by : Dr. Arnab Banerjee
doctor
default
Follow up: Dr. Ashok Kumar 8 hours later
Hi XXXXXXX

Please find response below

1. Do you get early morning erections?
Answer - I do

2. If yes how strong/weak they are in comparison to past one year? What is the frequency in a typical week?
Answer - In a week 3-4 times i believe. I think its weak only as comparison to last year.

3. In case no, how long there is the absence of early morning erections?
Answer - Answered in question number 2
doctor
Answered by Dr. Ashok Kumar 7 hours later
Brief Answer:
Please get yourself tested

Detailed Answer:
Hello,
Thanks for reverting back to me.

I request you to get the following tests done from nearby laboratory.

CBC
Blood sugar
HbA1C
Urea
Creatinine
LFT
Lipid profile
Serum testosterone
Serum Prolactin
Serum FSH and LH

I must assure you that from the available description the problem appears of psychological origin. However this will be conformed after the test results.
Thanks and regards.

Above answer was peer-reviewed by : Dr. Chakravarthy Mazumdar
doctor
default
Follow up: Dr. Ashok Kumar 2 days later
I couldn't get tests done over weekend because of work priorities. But to keep this thread remain open, replying. Will try to get it done in this week or next weekend
doctor
Answered by Dr. Ashok Kumar 6 hours later
Brief Answer:
Closing of thread is never a problem

Detailed Answer:
Hello,
Thanks for replying.

I am sorry to know that you were unable to get the test reports from laboratory due to something more important in your life.

Although it is always better to interact in same thread but it is never a problem after the three follow ups done. After the completion of all follow ups it is always better to open a new thread with particular clinician.

I am posting below my friendly url which can be used to post directly to me without losing any information.

http://doctor.healthcaremagic.com/doctors/dr-ashok-kumar/67386

Once you type this url you will see all the information related to me. Below the image there is "Ask me a question" link which can be used to post directly.

I look forward to assist you further.
Thanks again.

Above answer was peer-reviewed by : Dr. Chakravarthy Mazumdar
doctor
premium_optimized

The User accepted the expert's answer

Share on